PROJE AMACI: Toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalığı artırmak ve katılımcılara bilgi ve yetenekler kazandırmaktır. Bu eğitimler, cinsiyet eşitsizliği konusunu anlamaya ve iş yerinde, toplumda ve kişisel yaşamlarında eşitlikçi davranışları teşvik etmeye yönelik bilgi ve farkındalık sağlamayı amaçlamaktadır.En temel gerekçemiz toplumsal cinsiyete duyarlı işyerlerini teşvik ederek, uzun vadede kadınların güçlenmesine olumlu etki ederek kadın istihdamının arttırılmasına katkıda bulunmaktır.


PROJE SÜRESİ: 5 Ay


PROJE HEDEF GRUPLARI:

  • Organize sanayi bölgesinde beyaz ve mavi yaka çalışanlar
  • Organize sanayi bölgesi yöneticileri
  • Organize sanayi bölgesindeki firma sahipleri

PROJE FAALİYETLERİ:


Activity 1 : Proje Yönetimi ve Koordinasyon


o 1.1. Kaisder İç İzleme Ekibi Toplantısı

Kaisder tarafından bir iç izleme ekibi oluşturulacak ve projenin yürütülmesinden bu ekip sorumlu olacak. Proje Koordinatörü tarafından bu ekibe projenin detayları ve proje takvimi hakkında bilgi verilerek görev dağılımı yapılacaktır.


o 1.2. Proje Paydaşlar Toplantısı

KAİSDER ve proje paydaşı olan 2. OSB yetkilileri ile proje takvimin oluşturulması ve faaliyetlerin planlanması amacıyla online olarak bir toplantı düzenlenecektir.


Activity 2 : Eğitim Modülü’nün Oluşturulması

Mevcut müfredat çalışmasının gözden geçirilmesi, eğitim içeriklerinin Organize Sanayi Bölgesi işletmelerine uygun hale getirilmesi. Toplumsal cinsiyet eşitliği temel kavramlar, ayrımcılık, ayrımcılık türleri ve cinsiyete dayalı ayrımcılık, işyerinde ayrımcılık, tarihsel gelişim, cinsiyete dayalı ayrımcılık ve kamusal alana yansımaları, şiddet türleri ve mobbing,

Mevzuatta toplumsal cinsiyet, yasal haklar, iyi örnekler, toplumsal cinsiyet ana akımlaşması, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı işletmeler ve bu duyarlılıktaki işletmelerin kazanımları üzerine kilit uzman tarafından müfredat güncellenecek ve eğitim dokümanı hazırlanacaktır.


Activity 3: Eğitimlerin Düzenlenmesi

Eğitimler 2. Organize Sanayi Bölgesinde fiziki olarak gerçekleştirilecektir. Katılımın aktif ve istenilen düzeyde olması amacıyla eğitimler 2. OSB nin bünyesinde ve kendi eğitim salonlarında gerçekleşecektir. Katılımcılar beyaz yaka ve mavi yaka ayrımı yapmaksızın firma çalışanlarından oluşacaktır. En az 10 firma toplamda en az 30 katılımcının yer alması hedeflenmektedir.


Activity 4:Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri


4.1. Sosyal Medya Paylaşımları ve Kampanya Yönetimi

Projenin görünürlüğü, proje faaliyetleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve kadınların istihdamının artırılmasına ilişkin görsellerin, istatistiki bilgilerin paylaşılmasına yönelik sosyal medya kampanyası oluşturulacaktır. Ayda en az 4 post bunun dışında projeyi özetleyen ve teşvik edici unsur olma hedefini içeren bir proje filmi hazırlanacaktır.


Activity 5: 2. OSB için Politika Belgesinin Oluşturulması


5.1 2. OSB Yönetimi ile Görüşmeler

2. OSB kurumu için geliştirilebilecek en iyi toplumsal cinsiyet eşitliği politikasının oluşturulması amacıyla kilit uzman tarafından OSB yönetimi ile ilgili bir takım görüşmeler yapılacaktır.


5. 2. Masa Başı Çalışma

Kilit Uzman yaptığı görüşmeler ve araştırmalar neticesinde 2. OSB için en uygun toplumsal cinsiyet eşitliği politika belgesi hazırlamak için masa başı çalışma yaparak ilgili çalışmayı 2. OSB yönetimine sunacaktır.


Activity 6: Yaygınlaştırma ve Sürdürülebilirlik Faaliyetleri

Projenin sürdürülebilirliği ve eğitimlerin diğer OSB’lerde de yaygınlaştırılması amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirilecektir.